Gloria

Latrudas Glorified Money Drain


(Kjær's Fernando - C.I.B. RL1 BH Latrudas Foenix From the Ashes)


Til daglig kalt Gloria. Født 06.11.2014. Stamtavle hos Ingrus. Bernergarde-ID: 119996


Gloria, the one that got away... Gloria bor hos fôrvert i Sandvika, hvor hun har det veldig bra og blir tatt godt vare på, går lange turer og har til og med for moro skyld vært med på et par redningshundtreninger, siden andre i familien er aktive på den fronten.


Det var hjertet mitt som valgte seg Gloria, som falt for henne fra første stund og som så så veldig mye av hennes mormor X'en i henne. Det stred mot enhver fornuft å beholde henne, når søstra var så mye bedre, men jeg kunne ikke gi helt slipp på denne valpen. Dermed ble det til at både Gloria og søster Mira havnet hos fôrvert, siden jeg på det tidspunkt ikke kunne beholde valp i heimen. Gloria var over fem måneder før jeg fant det rette hjemmet til henne, og  jeg knuste mitt eget hjerte da jeg endelig ga slipp på henne. Det var noe med hennes vesen som både da og nå tiltaler meg noe helt enormt.   


Stamtavlenavnet fikk hun som et nikk til hva en oppdrettergjerning kan være for finansene - mye penger ut. Det var også et navn hun fikk i anerkjennelse av at å investere i akkurat henne som en framtidig avlshund kunne være bortkasta penger - men hjertet fikk bestemme, jeg vil aldri være en oppdretter som gjør rasjonelle valg hvor hjertet ikke er med.


Jeg fikk låne henne med på et par valpeshow, noe  hun syntes var veldig morsomt. Hun fikk til og med en andreplass i gruppa med seg. I offisielle klasser ventet vi med å vise henne fram da  hun er en typisk "slow riser" som har trengt tid på å utvikle seg. Hun fullførte kjapt høyden, men hang igjen i bredden. Men med sin kraftige beinstamme var jeg sikker på at det ville komme, det er i grunnen sjelden vi ser bernertisper med solid beinstamme og spinkel kropp og skalle for øvrig... Det skjedde også litt i munnen, før tennene bestemte seg for hvilket bitt de ville være. Hun er moderat vinklet, og har  et deilig kort og fast lendeparti som gir henne god og kort kroppsproporsjon. Hun står godt i stil til seg selv nå som hun har passert tre år. Hodet er feminint, og tilstrekkelig tørt. Jeg kunne ønske meg noe mer stopp på henne, og pelsen er foreløpig ikke den beste.   


Gloria er fri for HD og AD, som hele kullet er. Hennes far er en dansk hannhund jeg falt fullstendig for, og som bidrar med litt nytt blod til landet.


17 måneder gammel gikk Gloria og hennes to søsken MH, og Gloria viste igjen hvorfor jeg falt så for henne i valpekassa. Hun er sindig og "lugn", uredd og avbalansert, har forutsigbare og jevne reaksjoner, er sosial og trygg, sjekker ut ting på en fornuftig måte, og er rett og slett en veldig behagelig hund.


Hun vil ikke bli den store utstillingsstjernen, men hun har så mange andre kvaliteter jeg verdsetter betydelig høyere enn eksteriørt detaljplukk. Hun ble avlsklarert på utstillingsfronten ved første forsøk sommeren 2017, med en excellent i åpen klasse.


3. februar 2018 fødte hun mitt H-kull, og innfridde dermed vilkårene i min fôrvertsavtale, og er derfor ikke lenger i mitt eie, bare i mitt hjerte.